Het AmsterdamOntbijt brengt €80.000 op voor aids bestrijding

Hoewel de voorbereidingen van het jaarlijkse AmsterdamDiner al in volle gang waren, kon het succesvolle evenement dit jaar door de corona-maatregelen helaas geen doorgang vinden en moest er gezocht worden naar een alternatief.

 

Daarom zette de Amsterdam Dinner Foundation samen met restaurant RIJKS® in zeer korte tijd een mooie “take-away” actie op touw: het AmsterdamOntbijt, samengesteld en verzorgd door chef Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS® en zijn team en door lokale leveranciers.

 

Op 6 en 7 juni lag bij restaurant RIJKS® de rode loper uit voor iedereen die het ontbijt had besteld. Eenmaal thuis kon men – naast van het heerlijke ontbijt – ook genieten van artiesten als Jeangu Macrooy, Rufus Wrainwright, Maggie MacNeal, Maaike Ouboter en het Zuid-Afrikaanse Ndlovu Choir,  die speciaal voor deze gelegenheid online video’s hadden gemaakt.

 

AmsterdamOntbijt Loterij

Lunch voor 2 personen in restaurant RIJKS®
Lotnummer:
297 / 491

JBL Charge 4
Lotnummer:
291 / 208 / 222 / 238 / 288 / 337 / 243 / 336 / 445 / 464 / 365 / 367 / 485 / 498

Jaarabonnement Financieel Dagblad
Lotnummer:
203 / 221 / 254 / 343 / 344 / 387 / 413 / 415 / 423 / 487

Jaarabonnement Vogue
Lotnummer:
266 / 277 / 350 / 357 / 477

Sprankelende sfeer AmsterdamDiner aan de ontbijttafel

Prinses Mabel benadrukte bij de presentatie van het AmsterdamOntbijt2020 op 26 mei jl. nog maar eens extra hoe belangrijk het is om de strijd tegen aids juist nu voort te zetten.

 

UNAIDS en de Wereldgezondheidsorganisatie WHO hebben berekend dat er mogelijk een half miljoen meer mensen komt te overlijden aan aids als er nu geen actie ondernomen wordt. Daarom steunt AmsterdamDiner het corona/hiv-noodfonds van Aidsfonds. Daarmee worden hiv-remmers thuisbezorgd bij mensen die nu geen toegang hiertoe hebben, worden kinderen met hiv en hun families voorzien van voedselpakketten en krijgen lokale zorgmedewerkers mondkapjes en zeep om zich te beschermen. Uw hulp is dus nog steeds hard nodig.

Het doel: werken aan een wereld zonder aids

De aidsbestrijding wordt hard geraakt door de gevolgen van de corona-uitbraak. Doordat in veel landen het openbare leven is stilgelegd, hebben veel mensen met hiv geen toegang tot levensreddende hiv-medicijnen. De WHO en UNAIDS hebben berekend dat hierdoor een half miljoen mensen in Afrika kunnen overlijden aan de gevolgen van aids.

Hulp is acuut nodig. Uw hulp dus ook!


Het corona-noodfonds

Met het AmsterdamOntbijt steunt u het corona-noodfonds van Aidsfonds. Daarmee kunnen hiv-remmers per (motor)fiets bij mensen thuis worden bezorgd, krijgen kinderen met hiv en hun families voedselpakketten en hebben lokale zorgmedewerkers nu mondkapjes en zeep om hun werk veilig te doen.

 

Samen maken we het verschil!

Supporters en partners